Actrice Nathalie Meskens doet een oproep aan de jeugd van het Neteland om een sponsorloop te organiseren voor de vzw Cunina. Scholen kunnen inschrijven to 15 maart.

Toegang tot kwaliteitsvol onderwijs op het dak van de wereld. Dat is waar de Vlaamse basisscholen zich samen met de ngo Cunina uit Geel, Uitgeverij Averbode en met de steun van UNESCO voor inzetten tijdens de sponsorloopdagen van 1 februari tot en met 31 maart 2012. 
 
“Scholen kunnen zich nog  tot 15 maart a.s. inschrijven; vandaar deze oproep”  zegt Nathalie Meskens, ambassadrice van Cunina.

Waar gaat het over?

Leerlingen trekken hun sportiefste schoenen aan voor een sportieve en educatieve dag ten voordele van Cunina.  Met een pakket didactisch materiaal, samengesteld door uitgeverij Averbode gaan ze op stap en leren op een speelse manier meer over de leefwereld van de schoolkinderen in het verre Num, een bergdorpje in het Hymalayagebergte in Nepal. Zo ontdekken ze ook dat toegang tot kwaliteitsvol onderwijs niet overal zo vanzelfsprekend is.

Door zich per km te laten sponsoren bouwen ze samen met Cunina aan een nieuwe school!
 
Elke deelnemer krijgt een leuk geschenkje

Elke leerling krijgt een leuke lichtgevende disco-pen. En zij die een creatieve foto van de sponsorloop insturen maken kans op toffe prijzen zoals een educatiepakket of een bezoek van Cunina-ambassadrice Nathalie Meskens aan de school.

De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens  de derde week van april: de action week van ‘Education for all’.
 
 
Met de sponsorloop ondersteunt uw school de Millenniumdoelstelling 2
Millenniumdoelstelling 2 heeft als doel iedereen te laten genieten van minimaal basisonderwijs.

In ontwikkelingslanden gaan miljoenen kinderen nog niet naar school. Vaak worden zij thuis gehouden om mee te helpen in het huishouden of om een bijdrage te leveren aan het gezinsinkomen. 

Verplicht en toegankelijk basisonderwijs is een belangrijk middel in de strijd tegen kinderarbeid. Het geeft kinderen de kans om zich verder te ontwikkelen waardoor hun kansen in het leven toenemen.

Dit komt uiteindelijk de hele maatschappij ten goede. Daarom moet ervoor gezorgd worden dat in 2015 alle kinderen overal ter wereld basisonderwijs kunnen volgen en afronden.


Wens je als school deel te nemen?
Bel dan naar Cunina: 014 58 01 01 en vraag naar Elke die je er alles over kan vertellen.


Voor meer info, bezoek www.averbode.be/eenschoolvoornumen  www.cunina.org